Ulla Geer Jakobsen

Pårørendekonsulent og Psykoterapeut Stud.

Hjælper dig med at udleve dit fulde potientiale

Hej, mit navn er Ulla!  Som terapeut er jeg empatisk, medlevende og har en støttende og anerkendende tilgang. Jeg hjælper med rådgivning og redskaber til  dig som menneske, så du kan komme styrket ud på den anden side. For når vi sammen har klaret det her, er der ikke noget der kan vælte dig

 Min Historie

Jeg er mor til en afhængig og psykisk udfordret ung mand. De 37 år som mor .. og de sidste 23  år har jeg været mor til en misbrugende ung mand. Han er diagnosticeret med bla ADHD, social fobi samt skizofreni, men en dejlig ung mand.

I mange år var jeg helt alene om det…. det var ganske forfærdeligt.

Da jeg endelig, i 2013, lærte at sige nej til min søn, blev jeg samtidig meget mere åben omkring, hvad vi i vores familie gik igennem.

Derfor tog jeg beslutningen om, at det ville jeg gerne dele og hjælpe andre med. For jeg erfarede, at der var mange mange flere, der som jeg tidligere gjorde, stod helt alene, følte sig i den grad ensomme, havde det ganske forfærdeligt og var totalt magtesløse.

Jeg erfarede også, hvor stort et tabu det er at sige: ” min pårørende er misbruger”. Og det tabu vil jeg gerne have udryddet.
Min beslutning blev, at jeg ville fortælle vores historie, ja en meget privat, men barsk historie.

I mine foredrag kommer jeg også ind på, hvad man kan gøre for at støtte de unge og hjælpe folk med misbrug samt sit egen medafhængighed.

Jeg tror og håber på, at jeg hermed, kan gøre en forskel og være med til at vende den forfærdelige oplevelse det er, at have en hardcore misbruger i sin familie eller i sin nærhed. Eller bare en der er afhængig…. i større eller mindre grad.

Mine værdier og identitet

Lidt om mine faglige kompetencer

Jeg er Psykoterapeut stud. og uddannet sygehjælper samt social og sundhedsassistent. Psykoterapeut uddannelse sammen med mine levede erfaringer danner rammen for mit arbejde som pårørendekonsulent.

Om mit arbejde med pårørende til afhængige

Jeg holder foredrag i hele landet og har et par gange samarbejdet med psykiatrifonden. Jeg har tidligere været medlem af Benzorådgivningen, hvor jeg rådgivende og støttede mennesker, med at komme ud af deres benzodiazepin forbrug. 

Ildsjæl for pårørende til psykisk sårbare

Som mor til en diagnosticeret søn, er mit hjerte også for denne gruppe.  Jeg har tidligere været næstformand i Bedre Psykiatri´s lokalafdeling i Hørsholm/Fredensborg afd og været en af kræfterne bag en pårørendegruppe til mennesker med psykiske udfordringer.

Foredrag for pårørende over hele landet

Hør mit foredrag om at være pårørende og mor til en søn med misbrug af rusmidler. Et indlevende og medrivende foredrag om rollen som pårørende, samt vejen til et godt liv på trods.

Om min klinik i Kokkedal i Nordsjælland

Jeg arbejder fra min klinik i Kokkedal hvor pårørende/du altid er velkommen. Mit pårørendearbejde består af terapi, coaching, gruppeterapi samt NADA & CRAFT behandling. Du kan møde mig i trygge rammer og hyggelige omgivelser.

Jeg arbejder i dag med alle typer af mennesker, der har det svært i form af mønstre som bliver gentaget igen og igen, Selvværdsudfordringer, det evindelige hamsterhjul samt andre udfordringer i dit liv. 

 

Min tilgang

Jeg har viden og erfaring indenfor mange facetter af det at være pårørende til en afhængig. Min specialisering går på at hjælpe pårørende til at påvirke deres kære  i den rigtige retning. At påvirke sin afhængig uden at det opfattes som tvang eller krav. At handle og reagere rationelt på sin misbrugeres adfærd og opførsel.

Jeg taler flere gange daglig med pårørende, der er magtesløse i deres bekymring for en kær med misbrug. Som CRAFT behandler er min tilgang at gøre det attraktiv at være ædru og clean. Misbruget må ikke belønnes ved at please, men udelukkende foretages ved ædruelighed.

Min faglighed og erfaring

Erfaring og Færdigheder

 • Pårørendekonsulent med individuelle samtaler og terapi
 • ID Psykoterapeut studerende med evidensbaseret metoder
 • CRAFT Behandler med pårørende intervention og motivation
 • Facilitator for pårørendegrupper og terapeutiske forløb
 • Coach  af pårørende til misbrugere mod et bedre liv
 • NADA Behandler for alle mod bla. stress, uro og angst
 • Sosuassistent arbejde med ældre og sårbare mennesker

Faglige kompetencer

 • Psykoterapeut stud
 • Sosuassistent
 • CRAFT Behandler
 • NADA Behandler

Hvorfor vente længere når du kan skabe dig en ny vej idag!